Nieuws

De leukste bouwprojecten voor in de tuin

Voor doe het zelf mensen is het natuurlijk ontzettend leuk om eigen projecten te beginnen en iets moois te bouwen. Het is nu volop winter maar voor je het weet is de lente weer in aantocht en kunnen we de tuin weer in. Zeker de afgelopen zomer hebben ontzettend veel Nederlanders in hun tuin gezeten. Als de volgende zomer er hetzelfde uitziet als deze zomer dan is het best we fijn om van je tuin een echte droomtuin te maken, een klein paradijs. In dit artikel bespreken we daarom dan ook de leukste bouwprojecten voor in de tuin.

Boomhut

Het eerste leuke project dat we in dit artikel bespreken is het bouwen van een boomhut. Dit is natuurlijk een project dat vooral leuk is als je kinderen hebt. Een boomhut is een ontzettend leuke plek voor kinderen om in de tuin te spelen en ook een plekje voor henzelf te hebben. Veel kinderen zullen de boomhut al snel tot hun geheime fort omdopen. Je hebt niet persé een grote boom nodig in de tuin om een boomhut te maken. Je kunt de supportconstructie ook zelf maken. Gebruik een fijne en goede houtsoort zoals vurenhout. Bij een boomhut is het ook luk om de kinderen te laten meehelpen met de bouw. Natuurlijk wil je ze niet met gevaarlijke gereedschappen werken, maar er zijn wel kleine dingen waar ze mee kunnen helpen. Bijvoorbeeld het schuren van het hout.

Mooie loungehoek

Een van de leukste aspecten van de tuin is lekker met vrienden erin relaxen en misschien barbecueën in de zomer. Een loungehoek is prima te kopen maar om er echt iets bijzonders van te maken is het ook goed mogelijk om de loungehoek zelf te maken. Als je altijd al hebt willen leren hoe je zelf meubels kunt maken dan is beginnen met tuinmeubels creëren een hele goede optie.

Trampoline of zwembad ingraven

Bij deze projecten zul je minder bezig zijn met het bewerken van hout maar meer aan het graven zijn. Als je kinderen hebt dan is een trampoline in de tuin ontzettend leuk. Maar deze trampolines staan meestal op hoge poten en met het springen erbij kan het best gevaarlijk zijn als een kind er per ongeluk afspringt. Daarom is het een goed idee om een trampoline in te graven. Je kunt goedkoop een kleine graafmachine huren en het gat voor de plaatsing van de trampoline zelf graven. Natuurlijk kun je ook een gat graven en er een zwembad plaatsen.

Geef een reactie