Nieuws

Drie redenen waarom jouw transportbedrijf fleet management software in huis moet halen

Heeft u een transportbedrijf en wilt u uw orders en logistieke processen op een efficiëntere manier laten verlopen? Dan kunt u er waarschijnlijk niet omheen om fleet management software aan te schaffen. Met deze software kunt u uw voertuigen altijd en overal volgen. Hierdoor verzamelt u essentiële informatie om de effectiviteit van uw logistieke processen en de productiviteit van uw chauffeurs te verhogen. Twijfelt u nog of fleet management software iets voor uw bedrijf is? We geven u drie redenen om die twijfel weg te nemen. 

Reden 1: efficiëntere communicatie met uw bestuurders

Met fleet management software staat u altijd in contact met uw chauffeurs. Zo kunt u op een veilige en verantwoorde manier berichten sturen, opdrachten delen of nieuwe bestemmingen toevoegen. De bestuurder kan op zijn beurt eenvoudig reageren op deze meldingen. Met deze razendsnelle communicatie verhoogt u de effectiviteit van uw chauffeurs, waardoor zij op hun beurt weer op een efficiëntere wijze bij uw klant aan de slag kunnen. Over klanten gesproken: door de fleet management software krijgen uw klanten ook beter inzicht in de statusupdates en verwachte aankomsttijden van hun bestellingen. Uiteindelijk leidt de fleet management software dus tot een veel hogere klanttevredenheid. 

Reden 2: met fleet management software stuurt u uw bestuurders veilig op pad

De software geeft inzicht in alle data van uw bestuurders. Zo kunt u bijvoorbeeld direct zien wanneer zij te hard of te roekeloos rijden. Dit kunt u dan ook gelijk op een veilige manier naar uw bestuurders communiceren, waardoor zij hun gedrag aan kunnen passen. Door direct in te grijpen bij roekeloos rijgedrag vermindert u de kans op ongelukken en blijven uw voertuigen langer in een representatieve staat. 

Daarnaast helpt de software u alle gegevens van uw voertuigen bij te houden, waardoor u voertuigprestaties snel en secuur in kaart heeft. Dit is handig, omdat u direct weet wanneer uw voertuigen een kleine beurt nodig hebben. Daarbij komt dat u beter kunt anticiperen op aankomende onderhoudsbeurten. Hierdoor neemt de kans dat uw chauffeurs onder werktijd met onverwachte problemen komen te zitten flink af. Dit heeft uiteindelijk weer een betere werkbeleving, tevredenheid en efficiëntie tot gevolg. 

Reden 3: fleet management software helpt u kosten besparen

Last but zeker not least: met de fleet management software bespaart u een heleboel geld! En dat via verschillende manieren. Zo kan de software helpen verkeersboetes van uw chauffeurs voorkomen, brandstofverbruik reduceren en onderhoudskosten verminderen. Daarnaast kunnen u en uw chauffeurs efficiënter te werk gaan, wat uiteindelijk ook kosten bespaart.   

Geef een reactie