Nieuws

Het uitzoeken van een kinderfiets, hier let je op

Je bent een ouder van een kindje dat inmiddels wel behoefte heeft gekregen aan een fiets. Het kan uiteraard ook zo zijn dat je kind al een kinderfiets heeft, maar een nieuwe wil of nodig heeft. Hoe moet je nu eigenlijk een goede fiets uitzoeken voor je kind? Het kan best moeilijk zijn een geschikte kinderfiets uit te zoeken als je niet weet waar je op letten moet. Wil jij graag weten wat belangrijk is omtrent een fiets voor je kind? Lees dan snel deze tekst goed door. Je zult tips ontvangen over het uitzoeken van de perfecte fiets en waar je rekening mee moet houden.

Betrek je kind bij het proces

De belangrijkste tip misschien wel: het is van belang het kind ten alle tijden te betrekken bij de zoektocht. Het gaat immers om zijn/haar fiets. Je kind heeft hoogstwaarschijnlijk al een idee over de vormgeving ervan. Welke kleur de kinderfiets zijn moet en wat voor motiefje op de fiets moet staan. Je hebt bijvoorbeeld prinsessen fietsen, maar ook bijvoorbeeld een fiets met paarden daarop afgebeeld. Heeft je kind momenteel nog niet echt een voorkeur? Dat maakt helemaal niet uit. Neem je kind mee naar de winkel. Zo kan hij/zij wat inspiratie opdoen. Wat is nog meer iets om mee te nemen tijdens het zoeken van een goede kinderfiets? Kom erachter in de volgende alinea.

Hoe groot de fiets zijn moet

Een te kleine of juist een te grote fiets, niet erg handig. De grootte van de kinderfiets zou moeten zijn afgestemd op de lengte van het kind. Op het internet valt op te zoeken welke maat kinderfiets gebruikelijk is voor een kind van bepaalde leeftijden. Vanzelfsprekend weet je pas of de kinderfiets goed is door het kind een proefrondje te laten maken. Je laat je kind dus eerst een mooie fiets uitzoeken. Vervolgens vraag je aan de medewerker of er een proefrondje gemaakt kan worden. Dit verzoek wordt altijd goedgekeurd.

Prijsklasse

Een derde aspect om op te letten: de prijs. Het is het feestje van je kind, dus hij/zij bepaalt veel over de kinderfiets. Echter beslist het desbetreffende kind toch niet helemaal over alles. Jij bent de baas over je eigen portemonnee. Alleen jij weet wat je te besteden hebt. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat er een bepaalde prijsklasse wordt aangehouden waar niet overheen wordt gegaan. Zo blijft het betaalbaar voor je en dat is nogal belangrijk.

Dus hoe vind je nu de beste kinderfiets? Betrek het kind bij het uitzoeken ervan. Het is een fiets voor hem/haar, dus hij/zij bepaalt de kleur en het motiefje. Wel moet je ervoor zorgen dat de fiets de juiste grootte heeft. Je hebt niks aan een te grote of juist een te kleine fiets. De laatste tip is om binnen een bepaalde prijsklasse te blijven. Je moet de fiets namelijk wel kunnen permitteren. Met andere woorden: je moet het geld wel kunnen missen. Zaak dus om te zoeken naar de juiste prijsklasse voordat je je kind de fiets laat uitzoeken.

Geef een antwoord