Nieuws

Zakelijk een auto huren

Als je zakelijk een auto wil huren, dan kun je er ook voor kiezen om zakelijk een auto te delen. Dit biedt namelijk veel flexibiliteit, en er is altijd een auto beschikbaar wanneer je deze nodig hebt. Er zijn namelijk meer dan 2300 auto’s die rondrijden, en die kun je pakken op één van de 130 NS-stations. Maar hoe werkt dit dan precies?

Hoe werkt het delen van een auto zakelijk

Als je een auto zakelijk wil delen, dan kun jij je om te beginnen aanmelden bij een platform hiervoor. Vervolgens kun je een auto reserveren via de app of via de website van het platform. Je kunt zelf een tijdstip uitkiezen dat voor jou uitkomt. Als je een auto gereserveerd hebt, kun je deze gemakkelijk openen via de app, die je op je smartphone kunt downloaden. Vervolgens zit er een boardcomputer in het dashboardkastje, waarop je een pincode in moet toetsen die in de app verschijnt. Vervolgens kun je de sleutel uit de boardcomputer trekken om de auto te starten. Daarna kun je gaan rijden.

De auto terugzetten en afsluiten

Als je klaar bent met rijden, moet je de auto terugzetten op de locatie waar je deze ook hebt opgehaald. Mocht de auto in een betaald-parkeren zone staan, dan hoef je geen parkeergeld te betalen. Het is hartstikke handig om zakelijk een auto te huren, en er zijn ook een aantal standaardzaken inbegrepen. Dit zijn onder andere de schoonmaak van de auto, pechhulp onderweg, 24/7 klantenservice, onderhoud en apk-keuringen. Heb je ook gehoord van een poolauto? Op deze manier kun je ook zakelijk een auto huren. Hoe werkt dit precies?

Poolauto

Bij zo’n zelfde platform kun je ook een poolauto huren, of meerdere poolauto’s. Deze worden neergezet op je eigen terrein, zodat alleen jij en je collega’s deze kunnen gebruiken. Omdat veel mensen gebruik maken van de auto, zal deze niet vaak stilstaan. Dit is ook beter voor de auto. Daarbij ben je goedkoper uit, omdat je maar één auto gebruikt die je met meerdere mensen deelt. Het is dus een duurzame optie, en al helemaal als je voor een elektrische poolauto kiest. Je hebt dan ook geen gedoe meer met tanken, en op de parkeerplaats kan gemakkelijk een laadpaal worden geïnstalleerd. Ga jij een poolauto aanschaffen voor jou en je collega’s?

Geef een antwoord