Nieuws

Zijn deze opleidingen iets voor jou?

Ben jij toe aan een carrièreswitch of ben je net klaar met je studie maar heb je nog geen idee wat je nu wilt gaan doen, dan is de kans groot dat je er over na hebt gedacht om een nieuwe training of opleiding te gaan volgen. Voor de meeste vakgebieden heb je immers een zekere basiskennis nodig om er werkzaam in te worden en te blijven. Sommige mensen weten van jongs af aan al wat zij willen worden, maar anderen blijven er over twijfelen en vinden een heleboel dingen leuk. Val jij nu binnen die laatste groep, dan lees je in deze blog meer over drie opleidingen die je kunt gaan volgen.

Taalcursus

Te beginnen met een soort cursus onwijs veel wordt gevolgd, namelijk een taalcursus. Misschien wil jij je Engels wat bijspijkeren of juist een volledig nieuwe taal gaan leren. Veel mensen kiezen voor een taalcursus Spaans. Dat is is niet zo gek als je je bedenkt dat Spaans de tweede wereldtaal is. Toch leuk als jij op dat terrasje in Barcelona verder komt dan: “Una cerveza, por favor”. Met een thuisstudie kun je de taal op eigen tempo leren en kun je het zo goed combineren met bijvoorbeeld je werk of studie. Doordat je de taal gaat leren spreken, verstaan, lezen en schrijven ontwikkel je een goede basiskennis. Natuurlijk leer je de taal wel het snelst als je ook in een Spaanstalig land bent waar je kunt oefenen. Heb je gelijk een goede reden voor een extra stedentripje.

Fotografie en beeldbewerking

Lukt het jou maar niet om een Insta-waardig kiekje te maken of deze mooi te bewerken, dan is een opleiding voor digitale fotografie en beeldbewerking wel wat voor jou. Niet alleen kun je je eigen herinneringen op een mooie manier vastleggen, je kunt deze skills ook zakelijk gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld productfoto’s gaan schieten voor de detailhandel en deze zo bewerken dat deze er helemaal uitspringen op de website of social media kanalen.

Rijinstructeur

Even totaal iets anders, is een opleiding voor rijinstructeur niet iets voor jou? Rijinstructeur worden kun je doen als je op zoek bent naar een afwisselende en zelfstandige baan waarbij je anderen begeleid in het veilig deelnemen aan het verkeer. Een opleiding tot rijinstructeur bestaat uit drie fases. Eerst leer je de theorie, vervolgens de praktijk en tot slot combineer je deze factoren tijdens een stage waarin je leert anderen te begeleiden. Door de grote vraag naar rijinstructeurs heb je een grote kans dat je na het succesvol afronden van de opleiding direct aan de slag kan.

Geef een reactie